Feasibility of Using Andean Pseudo-cereals in the Development of Energy-bar

  • Edwin Aponte Facultad de Ciencia e Ingeniería en Alimentos y Biotecnología, Universidad Técnica de Ambato
  • Christian Franco-Crespo Facultad de Ciencia e Ingeniería de Alimentos y Biotecnología, Universidad Técnica de Ambato
  • Andrés Jácome Facultad de Ciencias económicas y empresariales, Universidad ECOTEC
Keywords: Food industry, quinoa, amaranth, food analysis

Abstract

Andean crops have highlighted their nutritional value in recent years for their amino acid content and availability in a low-income sector. Within this group, cereals such as Oats  (Avena sativa) and pseudo-cereals Quinoa (Chenopodium quinoa) and Amaranth (Amaranthus Caudatus L.) stand out. .  for development se used the Excel spreadsheet Solver add-in.  From the results obtained it is highlighted that the elaborated product presents in terms of texture a value of 1. 757 grams. The sensory analysis, on the other hand, was obtained that it is within  the parameter of preference the consumer.  With this, it is concluded that the use of pseudo-cereals contributes to the elaboration of by-products where the energy value is focused, finding an adequate synergy with other products such as whey.

Downloads

Download data is not yet available.

References

Badui Dergal, S. (2006). Salvador Badui Dergal. In Química de los alimentos.

Brazier, Y. (2017). How many calories do you need? Medical News Today.

Breaulieu, K. (2021). Efecto de las intervenciones de entrenamiento físico sobre la ingesta de energía y el control del apetito en adultos con sobrepeso u obesidad: una revisión sistemática y metanálisis. Obesity Reviews.

Cappella, A. (2016). Desarrollo de barra de ceral con ingredintes regionales, saludable nutricionalmente. UNCU.

De la Cruz, F. (2018). Problemas con Solver.

FAO. (2021). Necesidades Nutricionales.

García, E. (2022). Types of Research Methods (With Best Practices and Examples). Indeed.

García, M. (2017). Determinación de la humedad de un alimento por un método gravimétrico indirecto por desecación. Universidad Tecnica de Valencia., (Valencia España).

INEN, N. (2005). Norma Técnica Ecuatoriana NTE INEN 2085 Galletas Requisitos.

INEN, N. (2011a). Norma Técnica Ecuatoriana NTE INEN 1334-2 Determinación de Energía. Rotulado Nutricional Requisitos.

INEN, N. (2011b). Norma Técnica Ecuatoriana NTE INEN 2085 Granolas Requisitos.

INEN, N. (2013). Norma Técnica Ecuatoriana NTE INEN 520:2013. Determinación de Cenizas.

ISO 9001:2015. (2020). Certificación ISO 9001:2015. Broofield Ametek.

Medina, M. (2006). Desarrollo de una barra nutricional.

Moragas, M. (2018). Normas Microbiológicas por Alimentos. Subárea de Sanidad Alimentaria y Consumo.

Morales, A. (2016). Estudio de la adición de harina de chontaduro en barras de cereales. UTE.

Pérez, A. (2021). Van y Tir. Business School.

Priyanka, T. (2016). Standardization and development of different types of energy bars. International Journal of Home Science.

Reyna, N. (2018). Formulación de barras nutricionales con proteínas lácteas: índice glucémico y efecto de saciedad. Nutrición Hospitalaria, 33 (2), 395–400.

Thivel, D. (2017). Daily energy balance in children and adolescents. Does energy expenditure predict subsequent energy intake? Science Direct.

Zenteno, C. (2014). Barras de cereales energéticas enriquecidas. Revista Universitaria de Investigación.

Published
2023-09-26
How to Cite
Aponte, E., Franco-Crespo, C., & Jácome, A. (2023). Feasibility of Using Andean Pseudo-cereals in the Development of Energy-bar . Science Magazine Unemi, 16(43), 1-10. https://doi.org/10.29076/issn.2528-7737vol16iss43.2023pp1-10p